Köpvillkor

Vid köp i någon av våra webshopp:ar (NovaShoppen.se och SeeOcean.se) gäller köpvillkor enligt den aktuella websidan.

Priser
Moms ingår med 25% i samtliga priser.
Priser anges i SEK.
För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod.

Betalning på varvet

På varvet tillämpas kortbetalning och Swish.


När du handlar via nätet eller via telefonkontakt gäller Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Dessa villkor gäller då:

Fraktkostnader och avgifter

Fraktkostnad tillkommer och meddelas i samband med leveransinformationen. Inga övriga avgifter tillkommer.

Leveranstid
Vår strävan är att leverera din order så snabbt som möjligt. Om det du har beställt finns i vårt lager så skickar vi din beställning i normala fall inom 24 timmar. Detta gäller under förutsättning att nästkommande dag är en vardag. Om varorna inte finns i vårt lager, levererar vi i normala fall inom 3-7 arbetsdagar. För Gotland och Norra Sverige tillkommer någon transportdag.

Postpaket
I normala fall levererar vi din beställning med PostNord. Det innebär att du hämtar paketet på ditt utlämningsställe när du har tid. Större produkter såsom mast och bom skickas normalt direkt hem med DB Schenker.

Betalning (Förskottsfaktura)
Betala manuellt till vårt bankkonto (Plusgirokonto). Använd numret på förskottsfakturan som betalningsreferens. Förskottsfakuran skickas i samband med leveransinformationen. Din order kommer inte att skickas innan vi ser betalningen på vårt konto.

Plusgironr.: 58 14 89-2

Betalning från utlandet.
IBAN: SE92 9500 0099 6026 0581 4892
BIC / Swift: NDEASESS

Tillkommande kostnader är; fraktkostnad, se rubrik Fraktkostnader ovan.

Köptrygghet och returrätt
Ibland blir det fel och inte riktigt som man har tänkt sig. Du har bytes- och returrätt inom 14 dagar från att du har fått varan (se Ångersrätt). Varan får naturligtvis inte vara använd. Vid retur eller byte skall du kontakta PemoNova AB för information om hur du går till väga. PemoNova AB återbetalar pengarna för varan/varorna till dig inom 14 dagar från att vi fått tillbaka dina returnerade varor. Kostnaden för returfrakten står du själv för.

Returadressen är: PemoNova AB Fjärås Industriväg 21, 439 74 Fjärås. Var noga med att bifoga en kopia på fakturan alternativt ett följebrev med dina kontaktuppgifter.

Varan förpackas väl (lämpligen i samma emballage som den skickades från PemoNova AB), eventuella transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Varor som returneras mot postförskott kommer ej att lösas ut.

Om vi får tillbaka paket som ej blivit uthämtade inom 14 dagar, förbehåller sig PemoNova AB rätten att debitera kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnader på totalt 195 kr.

Ångerrätt
Konsument har på sätt som lagen (2005:59) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till PemoNova AB lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna.

  • Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick.
  • Ångerrätten gäller inte för varor som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar och görs på beställning t.ex. Trissjolle och kolfibermast.
  • Ångerrätten är ej tillämplig för företag.

Reklamationer
Är levererad vara felaktig eller skadad kan du reklamera den. Kontakta oss för information om hur du går tillväga, kundtjänst: info@pemonova.se

Reklamationsrätten är enligt Konsumentköplagen 3 år.

Fakturan du får är ditt garantibevis. Alla våra produkter har minst 1 års garanti. Garantin omfattar ej transportkostnader. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Har du som kund fått en produkt fellevererad eller en produkt som är trasig, står PemoNova AB för returkostnaden. Kontakta då oss för instruktion om hur returen ska ske.

Transportskada
Vid transportskadad leverans, kontakta kundtjänst för vidare hantering. Om skadan på paketet syns utvändigt vid utlämning, vill vi att utlämningsstället skrivet ett intyg på skadan som du får med dig och som kan skickas till oss vid hanteringen av skadan.

Reservation
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att artikel kan utgå ur sortimentet. Av tekniska skäl kan färgerna på hemsidan avvika något från verkligheten. Vi reserverar oss för eventuella pris- och korrekturfel.

Personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. PemoNova AB kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till annat syfte än att genomföra ditt köp.
Läs mer om vår integritetspolicy.